Neutralisation af hund og kat hos Dyrlægehuset Brøndbyøster

Neutralisation betyder, at man fjerner dyrets evne til at reproducere sig selv. Hos Dyrlægehuset Brøndbyøster vejleder vi individuelt hver enkelt kæledyrsejer til den rette beslutning. Vi anbefaler dog generelt, at du lader din hunkat sterilisere, såfremt du ikke ønsker killinger og lader din hankat kastrere, så den ikke gør andre hunkatte drægtige.

Hunde: Der findes en række fordele men også ulemper, ved at lade din hund sterilisere eller kastrere. Som udgangspunkt anbefaler man ikke neutralisation af hund, men tilpasser anbefalingerne til den enkelte. Nogle af fordelene ved at lade din tæve sterilisere er, at man undgår visse sygdomme i livmoderen såsom livmoderbetændelse, cyster på æggestokke og falsk drægtighed.

Hvis man steriliserer tæven tidligt i livet nedsætter man risikoen for at udvikle ondartede tumorer (kræft) i brystkirtlerne. Den danske dyrlægeforening anbefaler neutralisation af tæver mellem 1 og 2 løbetid, for at få færrest bivirkninger samt flest fordele ved sterilisation.

Hanhunde som efter kønsmodenheden er indtruffet har tendens til strejfen efter tæver, hyppig urinmarkering eller som udvikler meget sexet adfærd overfor andre hunde, kan få nytte af en kastration. Jo tidligere man kastrerer hanhunden, jo større er chancen for en positiv effekt af kastrationen.

Brug for gode råd og vejledning?

Hvis man er i tvivl om, om kastration er det rette valg, anbefaler vi en snak med vores dyrlæge Henriette Petersson, som også vil fortælle om mulighederne for en kemisk kastration.

Vi linker til dyrlægeforeningens hjemmeside, som har udarbejdet en pjece til hunde og katteejeren omkring neutralisation.

Besøg Dyrlægehuset Brøndbyøster

Vidste du at vi også tilbyder vagt udenfor normal åbningstid hvis dit kæledyr har akut brug for hjælp?
Ring da til vores normale klinik nr. og få fat på vores dyrlæge alle hverdage fra 17.00 - 21.00 og weekender fra kl. 9.00 - 21.00.

Mandag
8.00 - 17.00
Tirsdag
8.00 - 17.00
Onsdag
8.00 - 17.00
Torsdag
8.00 - 17.00
Fredag
7.00 - 16.00

Fra kl.  7.00 - 8.00 tilbydes attraktive "før arbejde konsultationer" til dig, der gerne vil til dyrlægen inden du selv skal på arbejde.